به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، منابع موثق در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «المیادین»، گزارش‌ها مبنی بر این‌که «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان حاما پیام‌های آمریکا و انگلیس به تهران بوده است را رد کردند.

منابع مذکور خاطرنشان کردند، بن‌علوی پیشنهاد میانجیگری مسقط برای کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن و لندن را مطرح کرده است.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، روز گذشته با همتای عمانی خود در تهران آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و رایزنی قرار دادند. طرفین بر اهمیت تداوم این رایزنی‌ها بین دو کشور تأکید کردند.

ظریف پس از دیدار با وزیر امور خارجه عمان در توئیتی نوشت: "از این که امروز در تهران میزبان دوست برجسته‌ام یوسف بن علوی بن عبدالله وزیر امور خارجه عمان هستم، بسیار خرسندم. درباره تاثیرات تروریسم اقتصادی ایالات متحده علیه ایران، روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و امنیت در خلیج فارس، تنگه هرمز و خلیج عمان گفتگو کردیم."

سفر بن علوی به تهران دومین سفر او ظرف دو ماه گذشته بوده است. وی 30 اردیبهشت ماه نیز در سفری چند ساعته به تهران، با ظریف دیدار و ‌گفت‌وگو کرده بود.

وزیر خارجه عمان دومین مقام منطقه است که طی روزهای اخیر به تهران آمده است. هفته گذشته( 31 تیر ماه)، «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق سفری چند ساعته به تهران داشت و با «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.
 

جزئیات سفر بن علوی به تهران از زبان سفیر ایران

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نوری شاهرودی سفیر ایران در عمان در گفتگو با الف، در مورد جزییات سفر بن‌علوی وزیر خارجه عمان به تهران اظهار داشت: روابط با عمان در همه زمینه‌ها در حال گسترش است و عمانی‌ها تلاش می‌کنند تا مشکلات منطقه‌ای را حل‌وفصل کنند، مقامات عمانی به‌دنبال این هستند تا تشنج در منطقه کمتر و کمرنگ شود و راه‌حلی برای کشتی‌ توقیف‌شده ایرانی در جبل‌الطارق پیدا کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به نگاه منصفانه‌ای که عمان در حل مسایل ایران دارد، امیدواریم بتوانند به راه‌حلی در این خصوص دست پیدا کنند و مشکلات منطقه را کمتر و کوتاه‌تر کنند. هدف اصلی از سفر وزیر خارجه عمان، راه‌حلی برای توقیف کشتی‌ ایرانی در جبل‌الطارق بود که رایزنی‌هایی را در این خصوص با مقامات ایرانی انجام داده است.

سفیر ایران در عمان در مورد تأثیرات تروریسم اقتصادی آمریکا اظهار داشت: علاوه بر مسایل منطقه‌ای و رایزنی‌هایی که در این خصوص انجام شد، مسایلی دیگر هم همواره مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. روابط ایران و عمان روز به روز در حال گسترش است، از سوی دیگر، مقامات عمانی در تلاش هستند تا بتوانند راه‌حل‌های اقتصادی در زمینه تجارت و بازرگانی برای ایران فراهم کنند. همچنین تلاش شده است تا صدور ویزا و ورود ایرانی‌ها به مسقط بسیار آسان شود و از این به بعد هر ایرانی که قصد سفر به عمان را دارد می‌تواند ویزای ده‌روزه تا یک‌ماهه دریافت کند.

شاهرودی نوری در مورد روابط دوجانبه ایران و عمان تأکید کرد: بسیاری از مشکلاتی که بین ایران و عمان وجود داشت حل‌وفصل شده است، مشکلاتی که در مورد مسایل زیربنایی، هواپیمایی و کشتیرانی بین دو کشور وجود داشت نیز حل شده است.

وی تأکید کرد:‌ مقامات عمانی به‌دنبال حل مشکلات و بحرانبه‌وجودآمده در منطقه خلیج فارس هستند و تشنجی را که بین ایران و کشورهای غربی در خصوص نفتکش‌ها به‌وجود آمده است حل نمایند.